BİNBİR SURAT

Binbir surat gibi board oyunları grup olarak oynandığı için hem eğlenceli hem de çocukların gelişimine katkı sağlayan oyunlardır.

Binbir Suratta zamana karşı yarışarak sözlü herhangi bir ipucu vermeden seçtiği kartı arkadaşlarına anlatmaya çalışıyor. Zamanından önce sözsüz anlatımının ne olduğu diğerleri tarafından bilinirse her iki taraf da pul kazanarak eğleniyor. “Bir Sivrisinek seni ısırmaya çalışıyor” ve “Rüzgarlı havada şemsiyeyle yürü” gibi hem eğlenceli hem de zor anlatımlar var. -mış/miş gibi davranma oyunlarına örnekler de kuklaları, oyuncakları kullanarak oynanan oyunlar olabilir. Yıllardır yapılan araştırmalar  -mış/miş gibi davranma oyunları çocukların hem bilişsel hem de sosyal gelişimlerine büyük katkı sağladığını gösterdi.

Araştırmalar, 2.5 yaş ile 6-7 yaşına kadar -mış/miş gibi davranma oyunlarını oynayan çocukların kelime haznelerinde gelişme, şimdiki ve gelecek zamanı doğru kullanma, sıfatları uygun kullanma ve kendi düşüncelerinin bir başkasının düşüncelerinden farklı olabileceğini anlama becerilerinin gelişmesinde çok büyük faydası olduğunu gösterdi.

-mış/miş gibi davranma oyunlarında hem negatif hem de pozitif duyguları aynı anda verdiklerinde, değişik rollere girdiklerinde, iletişim, problem çözme ve empati becerileri gelişiyor.

ayben.com.tr

binbir_surat