AZ LAKIRTI BOL İLETİŞİM

Aile içi etkili iletişim, aile üyelerinin kendi aralarındaki  ilişkilerinin daha iyi olmasına yol açar. Bu ilişki güvene, anlayışa, dinlemeye dayalı olmalı. Aile birbiriyle  etkili iletişim kurarsa, fikirlerin, duyguların paylaşılması, çocukların ikna edilmesi ve güvenli , herkesin kendini rahat hissettiği bir ev ortamı sağlanması da beraberinde gelir.  

Evin dışında iletişim siz düşüncelerinizi, fikirlerinizi, duygularınızı birisiyle paylaştığınızda onların dinlemesi ve karşılık vermesi şeklinde olur. Evde iletişim daha kişisel seviyede gerçekleşir. Siz bir aile bireyiyle iletişim kurduğunuzda size tüm sıcaklığını vererek kulaklarını açmış dinleyen, size dürüstçe direkt fikirlerini söyleyen, doğru yolu gösteren bir iletişim beklersiniz. Açık olmak, dürüst olmak, duygularını rahat ifade edebilmek aile bağlarını kuvvetlendirir.

Çocukların rahatça duygularını, düşüncelerini ifade edebildikleri ailelerde öz güven daha fazla gelişiyor çünkü fikirlerinin, duygularının değerli olduğu, kabul gördüğü hissiyle yetişiyorlar. okula başladıklarında aktivitelere katılırken ya da sosyal bir olayda yer alacaksa utangaç olmuyorlar, rahatça kendilerini ifade edebiliyorlar.

Öfke etkili bir iletişimle, duyguların rahat ifade edilmesiyle azalır. Duygularını nasıl ifade edeceğini öğrenen bir ailede kavga, bağrışma olmaz, konuşarak iletişim kurulabilir. Duyguların rahat konuşulduğu bir ailede çatışma da rahat çözülebilir. Etkili iletişim becerilerinde dinlemeyi de öğrenmek gerekir. Etkili dinlediğinde empati kurabilir ve ön yargı olmaz.

Az Lakırtı Bol İletişim gibi oyunlar aile içi iletişimi destekleyen, herkesin düşüncelerini, duygularını  rahatça ifade etmesini sağlatan oldukça faydalı  bir kart oyunu.

ayben.com.tr

az_lakirti_bol_iletisim